Tuesday, July 05, 2005

5 juli 2005

Zoals bekend is het bij de Haagse PvdA op digitaal gebied niet aan het goed of slecht lopen immers zolang men niet weet hoe men er bij de Haagse PvdA zelf over aan het denken is blijft het van buiten.

Waar meer meetbaar is is bij de Haagsche Courant waarover nieuws naar buiten is gebracht dat het in het eerste kwartaal minder is geweest dan voorheen waardoor er een ten opzichte van andere tijden er een andere tijd is ontstaan waarbij de Haagsche Courant minder abonnees dan voorheen heeft.

Wellicht kan daaruit mede blijken dat van de toegezegde steun van het college van B&W aan de Haagsche Courant weinig van terecht is gekomen want toen het bericht kwam dat de Haagsche Courant niet meer de Haagsche Courant ging zijn was het college er snel bij om hulp en steun te bieden.

Men is toen nog vanuit het college wezen spreken met de toenmalig hoofdredacteur Peter ter Horst van wie toen al bekend was dat hij geen voorstander van een stedelijke krant is maar van een regionale, binnen enkele weken was Peter ter Horst hoofdredacteur af.

Binnen de Haagse CDA gemeenteraadsfractie is men niet tevreden aangaande publicatie dat er door het aangekondigde vertrekt van Wilbert Stolte het niet allemaal soepel meer loopt, volgens CDAgemeenteraadslid Ton Lutter heeft Wilbert Stolte te vaak een sollicitatiebrief voor de functie van burgemeester geschreven waardoor hij misschien juist ergens geen burgemeester is geworden.

Doordat er inspraak heeft plaatsgevonden aangaande herinrichtingsplan hebben er aanpassingen plaatsgevonden bij de verkeersknooppunten van de Escamplaan en de Meppelweg waardoor het er voor voetgangers en fietsers beter is geworden.

Vandaag is vernomen dat bij de onlangs gehouden dag van de architectuur naar buiten is gekomen dat oud wethouder Arend Hilhorst bestuurlijk zitting heeft genomen in iets van architecten waardoor hij in navolging van zijn oud wethouderlijke activiteiten ten opzichte van bouwen en wonen verder gaat maar dan vanuit een architectenvisie.

Vanuit de VVD fractiekamer valt te vernemen dat Sander Dekker als fractievoorzitter van de Haagse VVD gemeenteraadsfractie misschien gaat aftreden uit de jury van het kiezen van een nachtburgemeester omdat hij in de gaten begint te krijgen dat het wel een beetje een ongenoemd PvdA initiatief is en hij zit er al met drie juryleden vanuit de PvdA fractiekamer waardoor hij een beetje het gevoel heeft dat het niet om de VVD gaat maar om de Haagse PvdA.

Ten aanzien van het aanstaande jubileum van tien jaar stadhuis van Den Haag is men volgens wethouder van Woensel hard bezig met het ontwikkelen van het programma van het tienjarig jubileum.