Wednesday, July 06, 2005

6 juli 2005

Bij de Haagse deezesenzestiggemeenteraadsfractie is er de gedachte om wellicht een referendum uit te gaan schrijven aangaande de gedachte van de Haagse PvdA rondom verkiezingen aan de andere kant van de dag.

Binnen de fractiekamer van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is men ernstig teleurgesteld dat men niet net zoals het CDA beschikt over royale omstandigheden, dit omdat zich binnen de Haagse CDA en niet binnen de Haagse VVD een koningsdrama heeft afgespeeld.

Hierdoor is het beeld is dat het bij de VVD geen koninklijke drama maar een gewoon drama is geweest van hoe het is gegaan met de opvolging van oud wethouder Engering of de opvolging bij het vertrek van oud wethouder Bas Verkerk.

Dit terwijl toch bijvoorbeeld VVD gemeenteraadslid Rob van de Laar, die al eerder wethouder is geweest, eerder wethouder had moeten kunnen wezen in de plaats van Pieter van Woensel.

In Den Haag is iedereen een beetje majesteit had de gemeentesecretaris van de CDAburgemeester onlangs naar voren gebracht waardoor het dan niet vreemd hoeft te zijn dat er dan bij de Haagse CDA een koningsdrama aan het plaatsvinden is.

Wel is men in de Haagse VVDfractiekamer zeer tevreden over de behaalde publiciteit rondom een beeld van Thorbecke, met name Thessa Oosterholt is zeer tevreden want met haar vorige idee was het niets geworden omdat het college geen wens had om er verder naar te kijken.

Bij het college ziet men grote mogelijkheden voor een iets bij de olympische spelen van tweeduizendtwaalf want zoals werd verwacht ging het tussen de continentale lichtstad en de andere kant van het kanaal hoofdstad.

Bij de CDAfractiekamer had men de gedachte dat de spelen naar Parijs gingen en bij de VVDfractiekamer had men de gedachte aan Londen waardoor er een makkelijke keuze was dat er iemand gelijk ging krijgen en hebben want in gemeenteraadverband is er vaak een verschil in gelijk hebben en gelijk krijgen waarbij het vaak te bemerken is dat het heel moeilijk is bij collegefracties om toe te geven aan geen gelijk te hebben.

Zo kan het zijn dat wellicht bij nakijk er tot nu toe kan worden geconstateerd dat in de gemeenteraadsfractie van de Haagse PvdA er tot op heden in deze raadsperiode nog geen opmerking is gemaakt aangaande dingen waar men geen gelijk in had.

Rondom schone lucht is men niet al tevreden over het idee om bij de openbare bibliotheek op de hoek van het Spui en de Kalvermarkt een bibliotheekterras te beginnen omdat men zegt dat wellicht de lucht niet schoon genoeg is.

Bij de keuze van de olympische stad van tweeduizendtwaalf is een beetje naar voren gekomen dat het toch een heel andere stad is dan Den Haag want in de keuze van de stad is naar voren gekomen dat ooit niet niet betekent altijd niet want er zijn steden die vaak kandidaat zijn en het eens niet zijn maar toch de volgende keer het kunnen worden. Zo was Athene eerder kandidaat dan dat het is geworden en ook Londen heeft vaker meegedaan en het niet geworden.

Volgens de biebiezie heeft Londen een grote kans gekregen waarvan ze slechts hadden kunnen hopen, hoewel de Londense burgemeester Ken Livingstone heel wat anders is dan de Haagse voorzitter van het college van B&W is er misschien vanuit het college de mogelijkheid iets te doen zoals olympische sporten in Den Haag te bevorderen waardoor er voor olympiade sporten in Den Haag betere mogelijkheden kunnen ontstaan.