Saturday, September 24, 2005

24 september 2005

Bij Radio West was te lezen dat>>> De coalitie in Lisse van CDA, D66 en Nieuw Lisse is niet meer. Nieuw Lisse trekt zich terug na het opstappen van CDA-wethouder Schuijt en hun eigen wethouder Van der Zwet. Het is nog niet duidelijk welke partijen Lisse gaan besturen tot de verkiezingen in maart volgend jaar. Vrijdagmiddag gaan de politieke partijen in gesprek. De grootste partij, het CDA, wil dat er binnen vier weken duidelijkheid is over een nieuwe coalitie. De gemeenteraad diende woensdagavond een motie van afkeuring in tegen Cor van der Zwet en Jaap Schuijt. De raad vindt zij niet goed is geïnformeerd over de plannen voor het Raadhuisplein. Ook zijn de afspraken met de architect niet goed vastgelegd. De ex-wethouders houden vol dat ze zuiver hebben gehandeld. Maar volgens Van der Zwet is er geen vertrouwen meer en kunnen ze daarom niet verder werken.<<<

Aangaande het zaalvoetbaltoernooi waar de Haagse gemeenteraad in de havenstad heeft meegedaan bracht met zich mee dat de Haagse gemeenteraad in eerst in de kruisfinale terecht kwam en toen in de finale maar daar werd de wedstrijd met een enkel doelpunt beslist in het voordeel van de tweeduizendjarige stad Nijmegen.

Gedurende de hele dag kwamen veel gemeenteraadsdingen naar voren waarbij wellicht de meest opvallende was dat aan het einde veel raadsleden een beetje moe begonnen te worden omdat de bus voor de terugweg veel later aankwam dan het oorspronkelijk de bedoeling was waardoor veel Haagse gemeenteraadsleden later in Den Haag terug waren dan ze eigenlijk de verwachting hadden.

Binnen de Haagse gemeenteraad was er grote tevredenheid met de tweede plaats maar ook was een beetje de mening dat het winnende doelpunt van Nijmegen wel erg veel geluk had en laat in de wedstrijd was.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie was er een beetje bezorgdheid omdat men daar de gedachte heeft dat het wellicht misschien handig was om een derde kandidaat voor het lijsttrekkerschap te hebben omdat men bij de Haagse PvdA weet dat Haags PvdA wethouder Klijnsma bijna geen kans maakt tegen PvdA wethouder Norder en dat wethouder Norder ook bekend staat om zijn wens tot sloop van de Zwarte Madonna en de Dibbettstraat.

Bij de Haagse gemeenteraadsfractie van het CDA was er de hele dag een bijzondere sfeer maar dat kwam meer omdat Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman zeer goed zaalvoetbalde en velen hadden dat vandaag niet gedacht.