Sunday, September 25, 2005

25 september 2005

Enige tijd geleden was Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman doorgedrongen tot een voor voorronde van een landelijk televisieprogramma aangaande vraag en antwoordspel.

Hij was zeer teleurgesteld dat hij de hele dag in televisiestudio was geweest en niet verder was geraakt dan de voor voorronde.

Gisteren bracht Haags PvdA gemeenteraadslid Koen Baart naar voren dat hij voorbij de voor voorronde was en was doorgedrongen tot de voorronde van een landelijk, op het derde net uit te zenden, televisieprogramma in relatie tot een vraag en antwoord spel en dat hij ook goede kans maakt om door de voorronde te komen.

Om door de voor voorronde te komen moest hij van de ongeveer zesennegentig vragen er veel goed hebben en had hij er genoeg goed om door de voor voorronde heen te komen.

Gisteren in de havenstad kwam in de wandelgangen naar voren dat bij de Nieuwe Haagsche Courant het erg slecht aan het gaan is omdat veel mensen de krant niet meer thuis willen ontvangen en ook dat voor de Haagse gemeenteraad het moeilijk is geworden om dingen uit vergaderingen in de nieuwe Haagsche Courant te krijgen omdat men in de avond om ongeveer tien uur bij de nieuwe Haagsche Courant al de kopij moet klaar hebben omdat de nieuwe Haagsche Courant een ochtendkrant is geworden.

De komende week zijn er in Den Haag ook enkele gemeenteraadsvoorrondes.

Zo is er morgenavond, om kwart over acht, aan het Plein in de Haagse kluis een bijeenkomst waarbij de Haagse gemeenteraadsfractievoorzitters van de Haagsegemeenteraadsfracties van de VVD en de PvdA tegen elkaar gaan praten waarbij valt te constateren dat Henk Kool als fractievoorzitter van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een veel langere geschiedenis heeft dan Sander Dekker als fractievoorzitter van de Haagse VVDgmeenteraadsfractie immers in het begin van de jaren zeventig was Henk Kool al met onder meer Constant Martini en Adri Duivesteijn actief in de Haagse Schilderswijk.

Op aanstaande dinsdagavond was het eerst de bedoeling dat het in de Pulchristudio ging worden gehouden maar de bijeenkomst van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie heeft een verhuizing ondergaan naar de Haagse Hogeschool waardoor het dan in de Haagse Hogeschool gaat gebeuren dat naar buien gaat komen wie kandidaat gaan zijn voor de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie omdat men zich daar gaat presenteren maar hoe laat of vroeg dat gaat zijn is niet helemaal duidelijk want in een ontvangen digitaal bericht is niet te zien om hoe laat het gaat plaatsvinden.

Wel is bekend dat een presentator van de avond Stef de Niet gaat wezen.

Stef de Niet is binnen de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie zeer bekend want hij was vroeger onder meer tegenstander van de komst van het nieuwe Haagse Stadhuis en later werd hij bestuursadviseur van Haags VVDwethouder Engering Aarts maar naar men zegt moest hij daar mee ophouden omdat hij bij Louise Engering naar voren had gebracht dat in het kader van imago zij misschien haar haar beter anders kon laten doen.

Het is algemeen bekend dat politici vaak iets hebben met hun haar waarbij het voor de Haagse PvdA wethouder Norder wel erg heeft gespeeld want bij hem kan men zien wat haar in de Haagse gemeenteraad kan doen.

Op aanstaande vrijdag gaat oud Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg een beetje uit de vrije hand vertellen hoe hij het allemaal een beetje heeft ervaren en geeft daarmee wellicht een inkijk in wat hij onder meer in de Haagse gemeenteraad heeft meegemaakt.

Morgenmiddag tegen twaalven is er op het Plein vierentwintig een landelijk debat over een besluit aangaande luchtkwaliteit.