Monday, September 26, 2005

26 september 2005

Hoogst ongebruikelijk noemde Haags PvdAgemeenteraadslid Jan Schuller het, afgelopen donderdagavond bij de Haagse gemeenteraadsvergadering, hoe het ging met het stemmen bij het debat over de erfpacht.

Het is bij behandelingen van initiatiefvoorstellen in de Haagse gemeenteraad de gewoonte dat eerst initiatiefvoorstellen in stemming worden gebracht en daarna moties maar bij het debat over de initiatiefvoorstellen kwamen onder druk van de VVD, PvdA en CDA eerst de moties in stemming.

Bij dit hele debat was het logisch dat men bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie niet gaat kijken naar de manier waarop de Haagse CDAgemeenteraadsfractie zelf in het debat zat want hun rol was gewoon een rol van een landelijke politieke partij met alle gespeelde elementen die daar een onderdeel van zijn.

Het lijkt een beetje op hoe het gaat met betaald parkeren in Rustenburg-Ooostbroek waar de Haagse CDAgemeenteraadsfractie net doet alsof ze daar tegen betaald parkeren zijn omdat ze weten dat een meerderheid van de Haagse gemeenteraad waaronder de VVD en PvdA voor betaald parkeren in Rustenburg-Oostbroek zijn waardoor wanneer er betaald parkeren in Rustenburg-Oostbroek gaat komen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie dan makkelijk tegen de bewoners van Rustenburg-Oostbroek kan melden dat het niet aan hun heeft gelegen.

Afgelopen zaterdag kwam een beetje te voorschijn dat binnen de Haagse CDA gemeenteraadsfractie het met Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk niet al te best aan het gaan is omdat men binnen en buiten de Haagse CDAgemeenteraadsfractie aan het zien is dat Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan hogere ogen gooit voor een plaats bij de eerste vier kandidaten dan Wil Vonk.

Afgelopen zaterdag werd bij het toernooi in de havenstad veel gesproken over de daar plaatsvindende afwezigheid van Haags VVDgemeenteraadslid Ruud Reijn en zijn vrouw omdat deze er vaak zijn wanneer er iets aan het plaatsvinden is.

Bij het toernooi was ook onder meer aanwezig Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder maar blijkbaar wist hij niet dat Ruud Reijn en zijn vrouw op vakantie zijn want er werd op zaterdag naar voren gebracht dat misschien hun afwezigheid te maken had met de lage kandidatenplaats die hij gaat krijgen want volgende week maandag, de derde dag in oktober, gaat in een publicatie van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie naar voren worden gebracht hoe de kandidatenlijst van de Haagse VVD er in eerste instantie gaat zijn.

Vandaag is in de wandelgangen van de derde etage in het Haagse stadhuis al duidelijkheid aan het ontstaan dat bij de eerste vier op twee en drie gewoon de Haagse VVD wethouders van Woensel en van Dijk komen te staan en op de eerste plaats de huidige Haagse VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Sander Dekker en op de vierde plaats is de grote verwachting dat daar Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder komt te staan omdat hij de linker of rechterhand en soms wel beide handen van Sander Dekker is.

Op de vijfde plaats is de eerste plaats waar een nieuwe kandidaat kan komen te staan waardoor dat hoogstwaarschijnlijk wel zo zal wezen.

Bij de plekken zes, zeven, acht negen en tien zullen hoogstwaarschijnlijk zeker de namen van Haagse VVDgemeenteraadleden Ageeth van den Heuvel en Rob van de Laar komen waarbij de vraag zal kunnen zijn of Haags VVDgemeenteraadslid Thessa Oosterholt nog net op de tiende plaats zal terechtkomen of dat dit de elfde plaats gaat worden.

De andere plaatsen bij de plaatsen zes, zeven, acht , negen, tien of elf zullen plaats kunnen bieden aan nieuwe kandidaten.

Van de huidige Haagse VVDgemeenteraadsleden Jerimi van Laar ,Herman Wilmers, en Ruud Reijn is ook vandaag een beetje naar buiten aan het komen dat ze een beetje in aanmerking gaan komen voor concept plaatsen rond de twintigste plaats.

Naar men zegt gaat Haags VVDgemeenteraadslid Jerimi van Laar bedanken voor de hem in conceptvorm toegewezen plek.

Zoals bekend gaat morgenavond de Haagse Groenlinksgementeraadsfractie een presentie houden waarin kandidaten naar voren kunnen komen maar was het tijdstip van aanvang niet helemaal duidelijk.

Naar men zegt gaat dit morgenavond tegen achten plaatsvinden in het gebouw van de Haagse Hogeschool achter het station bij de Stationsbuurt.

Ten aanzien van digitaal verkeer had misschien kunnen worden geschreven dat bij de digitale snelweg van een oud bestuurslid van de Haags SP vroeger te lezen was dat hij ook slapend lid van de Haagse Stadspartij was, tegenwoordig is er te lezen dat hij zich niet meer slapend lid van de Haagse Stadspartij noemt maar gewoon lid van de Haagse Stadspartij.

De reden dat het misschien beter is om het niet op te schrijven kan liggen dat middels de digitale snelweg van een oud voorzitter van de Haagse afdeling GroenLinks recentelijk, in een stille of niet stille hint ,te lezen was dat het Tweede Kamerlid voor wie het oude bestuurslid van de Haagse SP als medewerker de enveloppen open maakt ook al niet aanwezig was bij de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer waardoor het voor het oude bestuurslid van de Haagse SP al vervelend genoeg is om zoiets te moeten en kunnen lezen want immers het is algemeen bekend dat het oude bestuurslid van de Haagse SP en vroeger slapend lid maar nu wakker lid van de Haagse Stadspartij erg voor iets is want er hoeft maar iets mis te zijn bij de Haagse SP dan is er gelijk bij de Haagse SP de verwachting dat hij gaat reageren maar aangaande het Tweede Kamerlid voor wie hij werkt en welk al volgens de oud voorzitter van GroenLinks in Den Haag een lange tijd niet meer te zien is heeft de oud bestuurder van de Haagse SP zelf geen berichtgeving van hoe hij er tegen aankijkt dat in zijn directe werkomgeving iets niet goed aan het zitten is.

Het is voor zijn Tweede Kamer werkgever niet te hopen dat het gegeven dat misschien het oud bestuurslid van de Haags SP wakker is geworden gaat komen te staan op kritiek zoals de oud bestuurder van de Haagse SP vaak over de Haagse SP heeft.

Hoogstwaarschijnlijk zit het Tweede Kamerlid welk vroeger een onderdeel was van de Tweede Kamerfractie van de SP daar niet op te wachten en is het voor hem wellicht te verwachten dat het gelukkig vaak zo is dat wiens brood men eet wiens woord men spreekt.

Bij wie het wellicht ook aan het opvallen is dat wiens brood men eet wiens woord men spreekt is bij de Stadskrant van de gemeente Den Haag en Residentienet van de gemeente Den Haag.

Beide hebben niet objectieve berichtgeving maar enkelzijdig nieuws van en over het Haags college van Burgemeester en Wethouders.

Aangaande de nieuwe Haagsche Courant is vandaag in het Haagse stadhuis veel geluid naar voren aan het komen dat abonnees bij de vleet aan het opzeggen zijn waarbij het wellicht kan gaan om tegen de zeven of achthonderd abonnees per dag die aan het opzeggen zijn.

Naar men zegt had men bij de nieuwe Haagsche Courant wel een verwachting dat veel abonnees gingen opzeggen maar op het huidige tempo van opzeggingen kan het gaan ontstaan dat per de eerste oktober aanstaande al zoveel mensen hebben opgezegd zoals eigenlijk de verwachting was tussen de eerste september van dit jaar en de aanstaande eerst januari van het volgende jaar waardoor in de maand september er blijkbaar al net zoveel abonnees hebben opgezegd zoals het de bedoeling was tussen de afgelopen eerste september en de eerste aanstaande eerste januari.