Tuesday, September 27, 2005

27 september 2005

Gisterenavond was er een openbaar debat tussen de fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de VVD en PvdA.

Henk Kool bracht als fractievoorzitter van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie naar voren van mening te zijn dat straatvegers in Den Haag meer verdiensten horen te hebben dan dat ze nu hebben.

Daarmee heeft Henk Kool hoogstwaarschijnlijk dit voor het eerst in een debat buiten de Haagse gemeenteraad naar buiten gebracht nadat hij in de Haagse gemeenteraad ook al eerder te laten weten van mening te zijn dat dat straatvegers in Den Haag meer verdiensten horen te hebben dan dat ze nu hebben.

Tijdens het debat was er een groot verschil waarneembaar tussen Sander Dekker de fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de VVD en Henk Kool als fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA waarbij Sander Dekker een beetje overkwam als zeer enthousiast om naar buiten te brengen hoe de VVD in Den Haag in denkt waarbij Henk Kool het zelfde kon doen vanuit de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie maar daar veel rustiger en overwichtiger kon doen dan Sander Dekker.

Soms was het volgens velen net alsof er een lijsttrekkersdebat aan de gang was maar het was een debat tussen fractievoorzitters omdat Sander Dekker wel de aanstaande lijsttrekker van de Haagse VVD gaat worden maar Henk Kool niet.

Om te kijken hoe dan tegen de tijden de lijsttrekkersdebatten gaan plaatsvinden was Haags PvdAwethouder Norder aanwezig waardoor veel mensen gisterenavond naar voren brachten dat zijn aanwezigheid er was om te kijken hoe Sander Dekker het aan het doen was zodat wethouder Norder een beetje al weet wat hoe hij als lijsttrekker met Sander Dekker moet gaan debatteren.

Binnen de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie zijn veel geluiden aangaande wielrennerstermen zoals de wielrennersterm winnen met de vingers in de neus want men is naar buiten aan het brengen dat Haags PvdA wethouder Norder het volgens deze wielrennerstermen het lijsttrekkerschap van Haags PvdAwethouder Jetta Klijsnma gaat winnen.

Vandaag is er binnen de Haagse gemeenteraad berichtgeving ontvangen dat bij de aanstaande Haagse gemeenteraadsvergadering men de handtekeningen voor het initiatief aangaande gratis openbaar vervoer in Den Haag wil gaan aanbieden.

Binnen de Haagse gemeenteraad zijn er vele ideeën over openbaar vervoer in Den Haag welk ongeveer variëren van zoals het in andere landen gaat tot een kaartje van een euro voor heel Den Haag of een kaartje van een euro voor heel Den Haag en de hele dag.

Onlangs was er bij de digitale snelweg van de Haagse PvdA te lezen dat oud Haags PvdA wethouder Constant Martini van mening is dat het in de toekomst moet gaan om een kaartje van een euro voor heel Den Haag.

Enige tijd geleden was er digitale berichtgeving dat er vanuit de fractiekamer van de Utrechtse CDAgemeenteraadsfractie er op regelmatige tijden een inkijk ging worden gegeven onder de titel Een verfrissende kijk in de Christendemocratische keuken van alledag.

Volgens velen is er enigszins sprake van hoop dat voedsel langer fris blijft dan de periode waarop men de verfrissende inkijk wil geven want als men naar de verfrissende inkijk kijkt ziet men dat het veel is maar in ieder geval niet een verfrissende kijk in de Christendemocratische keuken van alledag want daar voor zijn de tussentijden te groot.

Zo was de verfrissende kijk in de Christendemocratische keuken van alledag gedurende de maand september alles behalve een verfrissende kijk in de Christendemocratische keuken van alledag want op de eerste dag van september van deze maand was er een bericht, toen weer een bericht op de tiende dag dat men er weer is, op de twaalfde dag was er een sprookje uit de Efteling en op de drieëntwintigste een bericht aangaande verkiezingen op een andere plek.

Volgens onder meer de oud voorzitter van de Haagse GroenLinks is het allemaal beetje spijtig want het was een aankondiging die toen misschien wel verfrissend was maar eigenlijk is er voor het moment weinig verfrissend aan.

Aanstaande donderdag gaat Haags PvdA wethouder net doen alsof hij de eerste weggeefwinkel in Den Haag gaat openen maar dat is helemaal niet waar want in Den Haag is er vroeger aan het Buitenom al een hele tijd tot aan de sloop van het Buitenom een weggeefwinkel geweest.

Afgelopen zaterdag was er ondermeer op het Spuiplein het nieuwe festival welk mogelijk een opvolger van het naar de havenstad vertrokken festival kan worden. Binnen de Haagse gemeenteraad was de opvolger van de oud fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig een beetje verbaasd dat bij een onderdeel er negenenveertig hotelkamers bij waren betrokken.

Morgen zijn er in de Haagse gemeenteraad twee commissievergaderingen waarbij een commissievergadering in de ochtend is en een andere om halfacht in de avond.

Vanavond tegen achten is er bij de Haagse Hogeschool achter het station bij de Stationbuurt een bijeenkomst waarbij men vanuit de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie kan gaan vernemen wie binnen en buiten de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks in de Haagse gemeenteraad willen geraken. Naar men zegt bestaat vanavond de kans dat de fractievoorzitter van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie naar voren gaat brengen dat hij in is voor het kandidaatlijsttrekkerschap.