Wednesday, September 28, 2005

28 september 2005

Gisterenavond is bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie naar buiten gekomen dat Sander Dekker als huidige fractievoorzitter van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie lijsttrekker gaat worden.

Bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie was het gisteren een beetje anders dan bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie want daar bleek dat de huidige fractievoorzitter van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie plotseling een derde tegenkandidaat heeft gekregen omdat de tegenkandidaat van mening was dat er geen vrouwelijke tegenkandidaten voor het lijsttrekkerschap waren waardoor zij zich geroepen voelde om dat maar te zijn.

Een andere tegenkandidaat gaf aan slechts kandidaat te willen zijn voor de eerste plaats waardoor bij het niet winnen daarvan hij geen verdere kandidaat is en de derde tegenkandidaat was eerst gewoon kandidaat maar is toch maar lijsttrekkerkandidaat.

De kans is zeer groot dat gewoon te verwachten is dat de huidige fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks daar de volgende lijsttrekker gaat worden en dat wellicht de andere twee gemeenteraadsleden van de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks plaats twee en drie krijgen.

Aangaande de andere plaatsen is er misschien de mogelijkheid dat de kandidaten samen een avond ergens gaat eten en er samen kunnen uitkomen hoe ze onderling denken en welke volgorde ze onderling zien.

Aanstaande zaterdagmiddag gaat in het onlangs gerenoveerde Nutshuis aan de Riviervismarkt de vrijwilligersconferentie tweeduizendvijf plaatsvinden.

Vandaag was er bij een commissievergadering een bespreking aangaande luchtkwaliteit en bij die vergadering raakte de fractievoorzitter van de, in nieuwe omvang, Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP een beetje boos op zijn nieuwe fractie omdat het al anders aan het gaan was dan dat hij had gedacht omdat er vanuit de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP iets bij het secretariaat van de commissie had moeten worden doorgegeven maar dat had niet plaatsgevonden waardoor Wim Pijl op zijn nieuwe fractie boos begon te worden.

Hoogstwaarschijnlijk zal Wim Pijl als fractievoorzitter van Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP zijn boosheid aan zijn nieuwe fractiegenoot Evert de Niet hebben doorgegeven want bij een werkbespreking in de foyer van de raadszaal was Evert de Niet een beetje anders dan anders op andere tijden.

Vanmiddag zijn veel fracties naar een werkbezoek gegaan maar toch niet alle fracties. De afgelopen weken was er vanuit de Haagse gemeenteraadsfracties van VVD, PvdA en CDA een soort iets aan de hand van vragen aan andere fracties, die toen niet voor waren, om toch mee te gaan op werkbezoek.

Ook onder meer vanuit de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politiek Partij Scheveningen is het besluit genomen om niet mee te gaan met het werkbezoek omdat de fracties van VVD, PvdA en CDA heel erg graag de wens hadden dat andere fracties ook meegingen. Ook bij het bezoek aan de Stationsbuurt zijn niet alle fracties wezen kijken.

Vanavond om halfacht is er een commissievergadering waarbij een adviesnotitie gaat worden besproken, de adviesnotitie gaat worden besproken omdat de Haagse gemeenteraadsfracties van CDA, GroenLinks en ChristenUnie/SGP hadden gevraagd om bespreking voorafgaand de begrotingsbehandeling.

Morgenavond gaat er bij de nieuwe Haagsche Courant een afscheidsreceptie plaatsvinden van een voormalig hoofdredacteur, te verwachten is dat bij de afscheidsreceptie men wellicht veel zal gaan spreken van hoe het gaat met de nieuwe Haagsche Courant. Aanstaande weekend is er in Den Haag het jaarlijkse poëziefestival dichter aan huis.