Thursday, September 29, 2005

29 september 2005

Vandaag is in de wandelgangen van het Haagse stadhuis op de derde etage een grote mate van voorspeelbaarheid aangaande het werkbezoek waar sommige fracties gisteren naar toe zijn gegaan.

Vooral de digitale reactie van Haags CDAgemeenteraadslid wil Vonk is uitermate voorspeelbaar en gaat geheel voorbij aan haar eigen rol als commissievoorzitter van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn en Duurzaamheid, Leidschenveen-Ypenburg (WDLY).

Samen met de andere meerderheidcombinatie van VVD en PvdA heeft mede zij en de Haagse CDAgemeenteraadsfractie een verzoek vanuit de Stationsbuurt tegengehouden om te komen tot bespreking in de Haagse gemeenteraadscommissie WDLY.

Het verzoek vanuit de Stationsbuurt werd door de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en CDA tegengehouden want alle overige fracties in de Haagse gemeenteraad waren voor het verzoek vanuit de Stationsbuurt maar als WDLY commissievoorzitter was Wil Vonk als Haags CDAgemeenteraadslid en commissievoorzitter helemaal voor de niet wens tot bespreking van VVD, PvdA en CDA en daarmee was voor Wil Vonk fractiediscipline weer eens belangrijker dan de wens van de niet zijnde VVD, PvdA en CDA fracties.

Bij bespreking over de Stationsbuurt hadden ook aspecten uit de Schilderswijk en Zeeheldenkwartier kunnen worden besproken maar daar had Wil Vonk als commissievoorzitter en Haags CDAgemeenteraadslid samen met de rest van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie en de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD en PvdA geen zin in.

Thans schrijft Wil Vonk middels de digitale snelweg van Haagse CDAgemeenteraadsfractie dat ze zich op nadere stappen gaat beraden waarbij ze voor het gemak maar niet melding maakt of ze deze beraadslaging van nadere stappen aan het maken is als commissievoorzitter of vanuit haar functie als Haags CDAgemeenteraadslid.

Het is niet te verwachten dat zij nadere stappen gaat maken in het zelf aftreden omdat zij onder druk van haar fractie heeft voorgestemd voor iets waar zij eigenlijk tegen was.

Volgens geluiden heeft Wil Vonk middels haar digitale snelweg het ook weer eens niet helemaal begrepen want zij maakt melding dat >>Morgen schrijf ik mijn bevindingen over het bezoek van het Zieken wel op. Vanavond heb ik heel even geen zin meer<<.

Veel gemeenteraadsleden hebben de indruk en weten zeker dat zij gisteren op werkbezoek waren in de Schilderswijk en niet op de locatie die Wil Vonk naar voren brengt.

Afgelopen dinsdag was er bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie een naar voren brenging van de fractievoorzitter van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie.

Ter ondersteuning van zijn lijsttrekkerschapkandidatuur bracht hij naar voren dat volgens hem de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks het zeer goed hadden gedaan omdat binnen de Haagse gemeenteraad bestuurlijk verrouwen had gekregen.

Binnen de Haagse gemeenteraad is eigenlijk iedere fractie gewoon een fractie maar zo gaf hij hoog op de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie had volgens hem bestuurlijk prestigieuze zaken naar binnen gehaald zoals een plek in het Presidium van de Haagse gemeenteraad en men had ook het voorzitterschap van een stadsdeelcommissie toegewezen gekregen en ook een plek in een soort rekeningencommissie.

Aangaande het voorzitterschap van een stadsdeelcommissie haastte hij zich nog door te melden dat eigenlijk de stadsdeelcommissies niets voorstellen maar dat het krijgen van voorzitterschap ervan toch een prestigieuze zaak was.

Met zijn betoog maakte de fractievoorzitter van de Haagse GroenLinks, wellicht onbewust, eigenlijk melding dat de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie in de Haagse gemeenteraadsfractie niets anders heeft gedaan dan zich op te stellen als een fractie die op zoek is geweest naar prestigieusheid niet op basis van inhoud maar in
prestigieusheid ten aanzien van het krijgen van plekken.

Bij de avond aangaande de GroenLinksgemeenteraadsfractie was ook aanwezig een oud voorzitter.

Middels zijn digitale snelweg is te merken dat hij vraagtekens aan het stellen is bij Carien Huizing als zijnde de bestuursadviseuse van Haags VVDwethouder Pieter van Woensel omdat zijn bestuursadvieseuse oud bestuurslid van de Haagse PvdA is en zij ook iets meer doet dan bestuursadviseuse zijn.

Op zich is het niet vreemd dat Haags VVD wethouder haar als bestuursadviseuse heeft want zij was vorig jaar jong ambtenaar van het jaar in het Haagse Stadhuis.

Zoals wellicht middels de digitale snelwegen bekend is en wil de oud voorzitter beschikbaar zijn voor de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks.

Hoogstwaarschijnlijk zal hij afgelopen dinsdagavond hebben gemerkt dat de drie gemeenteraadsleden van de huidige Haags GroenLinksgemeenteraadsfractie anders zijn dan hijzelf en ook wel meer capaciteit hebben hijzelf heeft.

Daarmee komt voor hem plaats vier in zicht maar bij de presentatie van zijn mede of tegenkandidaten moet hij misschien wel hebben geconstateerd dat daar tussen drie of vier kandidaten zijn die hogere ogen hebben gegooid dan hijzelf waardoor objectief gezien de oud voorzitter ergens op de achtste of negende plaats terecht kan komen.

Eerst had de oud voorzitter naar voren gebracht graag kandidaat nummer vijf te willen worden en later heeft hij zijn lingo aangepast naar beschikbaarheid vanaf de tweede plek.

Aanstaande vrijdagavond gaat oud Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg naar voren brengen hoe hij het allemaal in de Haagse gemeenteraad heeft gevonden en hoe hij er naar kijkt dat het er naar aan het uitzien is dat aangaande luchtkwaliteit de Haagse CDAgemeenteraadsfractie dit thema van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie aan het overnemen is temeer Michel Santbergen als lijsttrekker voor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie er veel ideeën over heeft en de indruk aan het wekken is dat het groen van het de Haagse CDAgemeenteraadsfractie groener is dan het groen van GroenLinks in de Haagse gemeenteraad.