Saturday, October 01, 2005

1 oktober 2005

Vorige week bij het toernooi van gemeenteraden in de havenstad bracht Anne Mulder als Haags VVDgemeenteraadslid naar voren dat het thema bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie tegemoet viel te zien met de omschrijving van lekker met Dekker.

Afgelopen dinsdagavond werd bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie naar buiten gebracht dat Haags VVDfractievoorzitter Sander Dekker de volgende lijsttrekker van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is geworden waarbij Haags VVD wethouder Bruno Bruins naar buiten bracht dat het ging om lekker met Dekker.

Gezien wat Sander Dekker als lijsttrekker en fractievoorzitter naar buiten aan het brengen is kan er wellicht beter sprake zijn van mekker met Dekker in plaats van lekker met Dekker.

Het is algemeen bekend dat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie erg op zoek is naar een sociaal gezicht maar deze zoektocht brengt met zich mee dat gezien zijn naar voren brengingen er volgens veel gemeenteraadsfracties in de Haagse gemeenteraad meer sprake is van mekker met Dekker dan lekker met Dekker.

Bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie zijn er ieder jaar functioneringsgesprekken waarbij dan Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman deze gesprekken voert met de fractieleden waarbij dan uiteraard Adri Hartman als fractievoorzitter zelf geen functioneringsgesprek hoeft te voeren.

Binnen deze functioneringsgesprekken is de grote gestelde vraag of Haagse CDAgemeenteraadsleden stelling hebben ingenomen voor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Binnen deze vraag moeten Haagse CDAgemeenteraadsleden van alles uit de kast halen om te laten zien dat men stellingname heeft ingenomen voor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Binnen deze vraag is binnen de Haagse gemeenteraad duidelijk waar te nemen dat Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk heel graag de indruk wil wekken dat zij stelling heeft ingenomen voor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Hoe de aard van de stellingname is voor Wil Vonk niet belangrijk zolang zij maar de indruk kan wekken dat ze iets voor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie in relatie tot stelling nemen aan het doen is.

In haar hebzucht en gedrevenheid om koste wat het koste middels een hoge plek op de kandidatenlijst gemeenteraadslid te blijven is het voor haar niet van belang om te verdoezelen dat zij als commissievoorzitter van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn en Duurzaamheid, Leidschenveen-Ypenburg ( WDLY) misbruik van haar positie als commissie voorzitter aan het maken is want een commissievoorzitter is slechts technisch commissievoorzitter welk geen inhoudelijke bemoeiing heeft met de inhoud van agendaonderwerpen van de commissie.

Middels een digitale snelweg doet zij een oproep aan mensen waarbij zij compleet in het midden laat in welke hoedanigheid zij dit doet.

In het kader van haar manipulatie is zij bewust zeer onduidelijk of zij dit aan het doen is als commissievoorzitter of als persoon of als Haags gemeenteraadslid.

In haar digitale berichtgeving laat zij ook een beetje de zogeheten stellingnametruc van toepassing zijn want zij schrijft over dat binnen haar CDAkring het tij aan het keren is maar welke CDAkring zij voor ogen heeft maakt zij uiteraard conveniënt niet duidelijk want binnen de Haagse gemeenteraad is de enige CDAkring die er feitelijke toe doet de Haagse CDAgemeenteraadsfractie en binnen deze CDAgemeenteraadsfractie is Wil Vonk commissievoorzitter van de Haagse gemeenteraadscommissie WDLY en geen commissielid van de Haagse gemeenteraadscommissie WDLY.

In haar functie van commissievoorzitter heeft zij een tijd geleden een brief geschreven dat er een werkbezoek ging zijn waarbij dit werkbezoek er voor commissieleden was.

Hoe het plotseling kan dat ook de beleidsmedewerker van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie bij het werkbezoek aanwezig kon en mocht zijn was en is een merkwaardig gegeven maar minder merkwaardig wanneer men bedenkt dat Wil Vonk als Haags CDAgemeenteraadslid voorzitter van de Haagse gemeenteraadscommissie WDLY is.

Binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is het algemeen bekend dat Haags CDAgemeenteraadslid mevrouw Homan op een andere wijze dan Wil Vonk stellingname voor de Haagse CDAgemeenteraad heeft ingenomen maar middels Wil Vonk wil men binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie doen geloven dat zij misschien geen stellingname heeft ingenomen waarbij velen naar voren brengen dat wanneer de werkwijze van Wil Vonk de werkwijze van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is dat het er dan wel droef mee gesteld is.

Het is dan wellicht beter om te vernemen dat mevrouw Homan in haar digitale profielschets naar voren brengt dat zij het voorrecht heeft om in de Haagse CDAgemeenteraadsfractie aanwezig te zijn.

De houding van het een voorrecht te vinden is een heel andere houding dan die van Wil Vonk want volgens velen ziet zij geen voorrecht maar meer haar eigen positie.

Enkele tijden geleden hebben functioneringsgesprekken bijgedragen aan het aftreden van Haagse CDAgemeenteraadsleden Joost van de Poll en Titia Lont en thans maakt Wil Vonk van deze gesprekken, nadat Joost van de Poll en Titia Lont de CDAfractie hebben verlaten, gebruik om te proberen om haar eigen positie te verlengen.

Bij de avond waarop de Haagse bands op het Malieveld muziek naar voren brachten bracht oud CDAgemeenteraadsfractielid Joost van de Poll naar voren dat de hoofdoorzaak dat hij uit de Haagse gemeenteraad en de Haagse CDAgemeenteraadsfractie was gestapt te wijten was aan Wil Vonk want dat is volgens hem, toen hij het die avond naar voren bracht, een verschrikkelijk mens.

Gisterenavond was er tussen zes en zeven in een openbaar toegankelijke locatie een georganiseerd prettig gesprek met oud Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg.

Tijdens de bijeenkomst kwam naar voren dat er een grote kans aan het bestaan is dat de kandidaten voor de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie een avondje zonder de huidige drie fractieleden gaan eten om onderling hun volgorde te bepalen waarbij er dan een uitgangspunt kan zijn dat zij de eerste drie plekken gewoon openhouden voor de huidige fractie.

Binnen de negen zijn er twee die willen gaan voor het lijsttrekkerschap maar dit niet zullen halen waardoor zij plaats zullen nemen op andere plaatsen binnen de andere elf plaatsen na de lijsttrekkerplaats welk altijd de eerste plaats op een kandidatenlijst is.

Naast de huidige drie leden van de Haags GroenLinksgemeenteraadsfractie zijn er negen mensen die willen gaan voor de volgorde tot en met de twaalfde plaats waarbij er een grote mogelijkheid kan zijn door een avondje ergens te gaan eten dat men zelf kan uitkomen op een volgorde waarbij dan een naar buiten brenging kan ontstaan dat men onderling zelf al een volgorde heeft gevonden waarbij men dan aan anderen kan vragen of de zelf ontworpen volgorde draagkracht kan hebben en voor goedkeuring in aanmerking kan komen.

Binnen de Haagse gemeenteraad is het algemeen bekend dat de oud voorzitter van de Haagse GroenLinks op digitaal gebied bezig is met een campagne waardoor wat hij naar voren brengt meer geïnspireerd is met een campagneachtergrond dan los en objectief dingen naar voren brengen.

Middels zijn digitale wegen had hij naar voren gebracht graag op de vijfde plek van de kandidatenlijst te willen staan en later kwam er een aanpassing naar beschikbaar zijn voor een plek vanaf de tweede plek.

Gezien hij tussen acht andere kandidaten zit is het niet te verwachten dat hij een prognose gaat geven van hoe hij een prognose geeft voor de eerste twaalf plekken bij de kandidatenlijst voor de volgende Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie.

Ook zal hij wellicht niet naar buiten gaan brengen dat hij eigenlijk beschikbaar is voor de plekken vanaf en inclusief de vierde plaats want ongetwijfeld weet hij inmiddels wel dat de plaatsen twee en drie niet voor hem gaan wezen al is het slechts omdat oud Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg naar voren heeft gebracht dat ach de oud voorzitter schrijft leuke stukjes maar verder zit er weinig in.

Hoogst waarschijnlijk zal hij ook geen prognose gaan maken van met welke collegeposten de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie het college in wil gaan maar dat kan wellicht liggen aan het gegeven dat de laatste tijden bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie men steeds met de naam van de huidige fractievoorzitter aan het komen is waardoor er de indruk is dat de fractievoorzitter de enige kandidaat voor een wethouderspost is.