Wednesday, October 05, 2005

5 oktober 2005

Ongeveer twee weken geleden was erbij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie een bijeenkomst waarbij waarneembaar was dat er tussen oud Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg en oud Haags GroeLinkswethouder Jeanine Molier grote onderlinge stilte en ijzigheid is welk wellicht is te omschrijven als sous-glacée.

Het is en was duidelijk dat binnen de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie in de tijden dat ze geen wethouder meer was niet veel aan Jeanine Mollier om advies is gevraagd maar daarover was dan bij de bijeenkomst waarneembaar hoe het eigenlijk of hoe het niet zit tussen Niek Roozenburg en Jeanine Molier welke toch een beetje bekend staan of wellicht stonden als politieke aanvoerders van toenmalige fracties waar zij in aanwezig waren.

Vandaag bij diverse commissievergaderingen waren er veel besprekingen waarbij heel vaak naar voren kwam dat de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP aan het proberen is de vragen die door Henk Kool als fractievoorzitter van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zijn gesteld over hoe het gaat in Scheveningen aan het overnemen is.

In juni had Henk Kool er initiatief toe en voor genomen en vragen over Scheveningen gesteld maar nu is door de overstap van Evert de Niet als oud fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politiek Partij Scheveningen naar de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP bij deze fractie er erg de noodzaak voor een profilering al is er sprake van het wegnemen van een onderwerp bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie.

Bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie bracht vandaag fractievoorzitter Hartman naar voren dat digitale berichten van Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk buiten de digitale snelweg van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie geen meningen zijn van de Haagse CDAfractie in de Haagse gemeenteraad omdat er bij die berichten gewoon de naam van Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk staat en er niet CDA staat.

Voor het overige bracht Adri Hartman naar voren niets digitaals te doen maar bracht hij, ook, naar voren wel gehoord te hebben dat Henk Kool ooit wel digitaal was geweest maar het niet meer te zijn en eigenlijk was hij tevreden dat zijn niet digitale positie anders was dan bij Henk Kool.

Morgenavond is er om halfacht een commissievergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Binnenstad.