Monday, October 03, 2005

3 oktober 2005

Zoals te verwachten was is de conceptlijst voor de Haagse VVDgemeenteraadsfractie voor ondermeer de Haagse VVDgemeenteraadsleden Ruud Reijn en Jerimi van Laar niet goed gegaan. Ruud van Reijn is zelfs niet op de volgens vele verwachte twintigste plaats gekomen maar op de eenentwintigste plaats.

Haags VVDgemeenteraadslid Jerimi van Laar is zelfs op de vijfentwintigste plaats terecht gekomen, wat nog veel lager is dan volgens velen de inschatting was, en heeft hij voor deze vijfentwintigste plek bedankt.

Voor de Haagse VVDgemeenteraadsleden Herman Wilmer en Alle Doorhout is geen plaats meer op de lijst en bij de eerste tien zijn van de huidige Haagse VVDgemeenteraadsleden en wethouders Sander Dekker, Pieter van Woensel, Else van Dijk , Anne Mulder , Ageeth van den Heuvel, Rob van de Laar en Thessa Oosterholt aanwezig waarbij dan de plekken vijf, zes en tien open en nieuwe plekken zijn voor nieuwe kandidaten.

Binnen de Haagse gemeenteraad zijn vijfenveertig gemeenteraadsleden waarbij binnen de Haagse gemeenteraad de vraag is hoe zij binnen de Haagse gemeenteraad ten aanzien van aangelegenheden staan en hoe daarbij zij hun stem gebruiken bij stemmingen.

Aangaande een verzoek vanuit de Stationsbuurt om te komen tot agendering hebben de leden van de Haagse gemeenteraadsfracties van VVD, PvdA en CDA hun stem gebruikt om tegen het verzoek van agendering te zijn en de overige leden van de niet zijnde VVD, PvdA en CDA hebben hun stem gegeven aan het zijn voor agendering.

Mensen buiten de Haagse gemeenteraad hebben wellicht weinig resultaatsteun aan gemeenteraadsleden die buiten de Haagse gemeenteraad melding maken van bij een bepaald onderwerp ergens tegen te zijn maar uiteindelijk in de Haagse gemeenteraad bij een bepaald onderwerp toch voor blijken te zijn.

Binnen de Haagse gemeenteraad valt waar te nemen dat Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk bij enkele dingen stellingname heeft genomen voor het CDA.

Haar stellingname voor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie was onder meer te ageren tegen voormalige Haagsche Courant toen HC journalisten Brakema en Veldhuijzen hadden geschreven over het koningsdrama bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Wil Vonk was toen erg boos op de Haagsche Courant en heeft boze stellingname voor haar CDAgemeenteraadsfractie ingenomen.

Ook nam zij erg stellingname in toen zij heel erg boos was op haar oud collega en oud Haags CDAgemeenteraadslid Titia Lont toen zij uit de stad waar zij burgemeester is geworden orakel begon te worden toen in beeld en naar buiten kwam dat Michel Santbergen beoogd CDAlijsttrekker voor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie was.

In relatie tot betaald parkeren in Rustenburg-Oostbroek heeft zij stellingname voor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie genomen door te roepen dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie tegen betaald parkeren in Rustenburg-Oostbroek is terwijl zij al weet dat binnen de Haagse gemeenteraad de fracties van VVD, PvdA, GroenLinks en Deezesenzestig voor betaald parkeren zijn.

Buiten de Haagse gemeenteraad neemt Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk stellingname voor haar fractie door te melden dat zij voor iets heeft gestemd waar zij eigenlijk tegen was.

Binnen de Haagse gemeenteraad heeft Wil Vonk als Haags CDAgemeenteraadslid nog nooit naar voren gebracht spijt te hebben van haar voor stem en dat haar toenmalige voorstem een tegenstem is geworden.

Binnen de Haagse gemeenteraad hebben steeds meer fracties vraagtekens bij haar positie als commissievoorzitter omdat zij niet een niet onafhankelijke positie aan het innemen is.

Naar men zegt gaat men vanavond bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie wellicht uitgebreid praten over hoe het aan het gaan is .

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is men zeer tevreden dat uiteindelijk bij de nieuwe Haagsche Courant journalist Victor Schildkamp afgelopen zaterdag toch aanwezig kon zijn bij het tot stand komen van de nieuwe formele nachtburgemeester want bij de vorige keer mocht de journalist van zijn vrouw niet het huis uit om berichtgeving te volgen en te maken.

Morgenavond is er in de zaal van Concordia een bijeenkomst waarbij Haagse gemeenteraadsleden van ondermeer de Haagse CDAgemeenteraadsfractie aanwezig gaan zijn waarbij er wellicht t geen samenhang kan zijn met het gegeven dat Haags CDAgemeenteraadslid Adri Kaland een brief heeft verstuurd dat de voor morgenavond bedoelde stadsdeel bijeenkomst binnen de Haagse gemeenteraad van de stadsdeelcommissie Segbroek niet doorgaat.

Vanavond is er in Nieuwspoort een bijeenkomst aangaande mobiliteit en verkeerscirculatie waarbij misschien wellicht morgenavond bij de werkbespreking van de Haagse gemeenteraadscommissie Verkeer, Economie en Monumenten dingen uit de bijeenkomst van vanavond naar voren gaan worden gebracht.