Thursday, October 06, 2005

6 oktober 2005

Binnen de Haagse gemeenteraad is naar voren gekomen dat misschien in gedachten en in beeldvorming oud Haagsgemeenteraadslid Jeanine Molier ooit wethouder is geweest maar dat dit niet verder reikt dan gedachten en beeldvorming want naar men zegt binnen de Haagse gemeenteraad is Jeanine Molier nooit wethouder geweest.

Misschien had ze het ooit wel willen wezen maar wellicht dat zoiets dan niet van Niek Roozenburg als oud Haags GroenLinksgemeenteraadslid mocht.

Binnen de Haagse gemeenteraad is waarneembaar aan het worden dat ten aanzien van volgende wethoudersposten de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie geen zin meer heeft in het leveren van een wethouder voor het bestuurlijk onderdeel Welzijn.

Dit omdat men binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie eigenlijk slechts in relatie tot het onderwerp Welzijn beschikt over de huidige Haagse PvdA wethouder Jetta Klijsma en het niet zo is dat er veel anderen binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie of daarbuiten zin hebben in het collegevervolg van de in het Haags college van B&W aanwezig zijnde portefeuille Welzijn.

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is het duidelijk dat men wel belangstelling heeft voor de bestuurlijke opvolging van wethouder Jetta Klijnsma.

Voor de posten van Welzijn en Sociale Zaken is het op het eerste gezicht in prima vista niet gelijk logisch om aan de Haagse gemeenteraadsfractie van de Haagse Stadspartij te denken maar eigenlijk heeft men binnen de Haagse gemeenteraadsfractie van de Haagse Stadspartij veel oog voor Welzijn en Sociale Zaken maar is er in de Haagse gemeenteraad meer de gedachte dat de Haagse gemeenteraadsfractie van de Haagse Stadspartij meer denkt aan Bouwen en Wonen.

Gisteren kwam bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie naar voren dat in bestuurlijk opzicht men daar wel in collegeopzicht belangstelling heeft voor de posten milieu en onderwijs waarbij men dan denkt aan de oud fractievoorzitter van de Haagse Deezesentiggemeenteraadsfractie welk fractievoorzitter was voor de huidige en de onderwijsdeskundige binnen de Haagse Deezesentiggemeenteraadsfractie.

Als fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP is Wim Pijl bezig met een soort campagne in de kustplaats omdat volgens hem Henk Kool als fractievoorzitter van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie het gewoon in de kustplaats heeft laten liggen en daar verder niets aan het doen is.

Door de overstap van Evert de Niet als oud fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen naar de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP is Wim Pijlals fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP van mening geworden dat Evert de Niet wellicht een goede kandidaat is om namens de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP de opvolger van Haags CDAwethouder Stolte in relatie tot het wethouderschap over Scheveningen.

Vanavond om halfacht gaat in de commissievergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Binnenstad bespreking plaatsvinden van een initiatiefvoorstel van de Haagse gemeenteraadsfractie van de Haagse Stadspartij.

Deze commissievergadering is vanavond middels de digitale snelweg te volgen.