Sunday, October 02, 2005

2 oktober 2005

Het is voor de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie te hopen dat een journalist van de nieuwe Haagsche Courant op zaterdagavond van zijn vrouw mag uitgaan want dan is wellicht morgen in de nieuwe Haagsche Courant een artikel van de nieuwe Haagsche Courant journalist Victor Schildkamp te lezen waarin hij naar voren brengt dat er sinds afgelopen zaterdagavond in Den Haag zowel een informele als een formele nachtburgemeester is.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie was enige tijd geleden de beleidsmedewerker boos omdat Victor Schildkamp op een avond niet bij een onderdeel van was geweest omdat hij de bewuste zaterdagavond niet van zijn vrouw het huis uit mocht.

Morgenochtend brengt men bij de fractiekamer van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie een blad naar buiten waarin te lezen valt hoe de volgorde van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie gaat zijn.

Gedurende deze maand oktober valt binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie te verwachten of overige leden van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een uitnodiging gaan krijgen voor een tweede gesprek.

Binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie was en is al een hele tijd bekend dat drie Haagse PvdAgemeenteraadsleden en wethouder hebben aangegeven niet verder voor de Haagse PvdAkandidatenlijst van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie beschikbaar te zijn waardoor voor de overige er een afwachting is of zij gedurende deze maand een uitnodiging voor een tweede gesprek gaan ontvangen.

Aanstaande dinsdagavond gaat er in de Haagse gemeenteraad in de commissie Verkeer, Economie en Monumenten een bespreking plaatsvinden aangaande verkeerscirculatie in de binnenstad waarbij te verwachten is dat de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie wil gaan laten zien dat het thema meer van hun is dan van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie want het is algemeen bekend dat middels de ideeën van Michel Santbergen als lijsttrekker voor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie er een beeld aan het ontstaan is dat het groen van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie groener is dan het groen van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie.

Daarnaast zijn er aanstaande week twee commissievergaderingen, op woensdag en donderdag, van de commissie Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Binnenstad.

Ook zijn er op de woensdag twee commissievergaderingen waarbij er een commissievergadering is van de Haagse gemeenteraadscommissie Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen en de andere commissievergadering is van de commissie Onderwijs, Sociale Zaken, Cultuur en Integratie.

Aanstaande woensdagavond gaat er in het atrium van het Haagse stadhuis de burgemeesterslezing plaatsvinden waarbij dit jaar Hans Wiegel de burgemeesterslezinglezer is.