Thursday, May 26, 2005

26 mei 2005

Vandaag is van de agenda van de gemeenteraadsvergadering weinig overgebleven en met vijfendertig minuten was daardoor de gemeenteraadsvergadering zeer ruim korter dan anders.

Vaak is het niet maar af en toe zijn er op de donderdagmiddag voorafgaande aan de raadsvergaderingen ook wel eens commissievergaderingen.

Zo was er vanmiddag ook een commissievergadering waarbij de commissievoorzitter tussendoor steeds begon naar voren te brengen hoe de tussenstanden van de spreektijden stonden.

Bij deze commissievergadering kwam ook de vraag aangaande mogelijkheden over dakopbouwen op woonschepen waarbij dan de raad moet beslissen of ze voor de mogelijkheid van de Haagse VVD gemeenteraadsfractie zijn welk wil kijken naar mogelijkheden voor dakopbouwen op woonschepen of voor de PvdA welk het niet wil.

Vanmiddag was er bij de burgemeester op de kamer de gebruikelijke bespreking waarbij dan er een voorbespreking is aangaande de agenda van de raadsvergadering. Voor de fractie van de Politieke Partij Scheveningen (PPS) was deze bijeenkomst bijzonder pijnlijk. Enige tijd geleden had Niek Roozenburg van de GroenLinks raadsfractie in de Haagsche Courant naar voren gebracht dat hij niet wist wie de fractievoorzitter van de fractie van de PPS was.

Vandaag werd duidelijk dat ze het bij de Politieke Partij Scheveningen zelf ook niet weten want bij de fractievoorzittersoverleg was Evert de Niet als fractievoorzitter niet aanwezig maar in zijn plaats was er niet een andere maar maar liefst twee anderen waardoor ze samen moesten beslissen wie er bij de burgemeester mocht blijven waarbij er uiteindelijk toch iemand kon blijven maar een ander kon gaan.

Daar de gemeenteraadsvergadering zeer kort was waren er meer berichten buiten de gemeenteraad dan er binnen zo kwam ook naar voren dat het Haags Milieucentrum misschien beter bij de collegepartijen een campagne kan beginnen om bij hun er positief op te komen staan omdat wellicht zonder dat ze het zelf weten ze bij de collegepartijen achter de schermen druk aanwezig is.

Enige tijden geleden heeft een bewonerorganisatie in het centrum van de gemeente publicatieborden achter glas gekregen om daarin wijknieuws te publiceren.

De bewonersorganisatie was de sleutels kwijt geraakt en kon die niet terugvinden waardoor er een hele tijd niets in het publicatiebord kon, met medewerking van een wethouder heeft de bewonersorganisatie nieuwe sleutels gekregen waardor er in de publicatieborden weer nieuws kan verschijnen waarbij het eerste nieuwe nieuws in het publicatiebord een oproep van luchtalarm is voor schone lucht.

Buiten de gemeenteraad is door raadsleden veel besproken hoe de burgemeester gisteren was bij de bijeenkomst aangaande Clingendael. De meeste reacties waren dat de burgemeester er gisteren niet goed inzat en er erg korzelig in het debat met de bewoners was waarbij er blijkbaar zelfs een moment was dat de burgemeester van het debat weg ging lopen maar uiteindelijk toch in debat is gebleven.