Friday, May 27, 2005

27 mei 2005

Bij de commissievergadering van afgelopen woensdag avond was een agendapunt waarbij er een voorlichting was aangaande sociale zaken.Hierbij mocht over van alles gesproken behalve over het onderwerp basisinkomen want daar was de PvdA wethouder geassisteerd door de commissievoorzitter welk ook van de PvdA is als de kippen bij om te melden dat over het onderwerp basisinkomen niet kon worden gesproken.

Zoals bekend zijn vele raadsleden niet tevreden met de nieuwe ontwikkelingen binnen de commissies waarbij commissievoorzitters net doen alsof zij het verdedigen van wethouders moeten doen in plaats van de commissie beraadslaging en discussie te laten voeren.

De vragen die er waren aangaande de nieuwe ontwikkelingen zijn ingetrokken en overgebracht bij de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij want hij gaat het voortouw nemen om eens te bekijken of de commissievoorzitters een beetje samen kunnen werken zodat het niet steeds zo is dat commissies afhankelijk zijn van de onderlinge verschillen in vergaderwijze ten aanzien van hoe de commissievoorzitters de vergaderingen voorzitten. Ook is de insteek van de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij dat hij van menig is dat commissievoorzitters maar hun ego thuis moeten laten en de vergaderingen gewoon voorzitten.

Ergens in juni gaan de commissievoorzitters samen met het presidium ergens een dag bekijkingsdag doorbrengen om te bekijken hoe het gaat en eventueel anders kan.

Wat niet doorgaat is een bezoek aan de haven van Ijmuiden want de voorzitter van de commissie Middelen, Stadsbeheer Sport en Scheveningen had niet genoeg mensen bij elkaar gebracht voor het werkbezoek wardoor het een logisch besluit was om het werkbezoek niet door te laten gaan.

Wat wel schijnt door te gaan is dat in september bij de Politieke Partij Scheveningen bekend gaat worden gemaakt dat Evert de Niet geen fractievoorzitter meer is en dat waarschijnlijk zelfs dan erg waarschijnlijk de trainer van het Haagse gemeenteraadszaalvoetbalteam de nieuwe fractievoorzitter van de PPSfractie zal worden.

Het zaalvoetbaltoernooi van gemeenteraden gaat plaatsvinden in de plaats waar het uit Den Haag vertrekkende jazz festival gaat plaatsvinden waarbij dan vierentwintig september de datum is van het zaalvoetbaltoernooi van gemeenteraden.

Naar voren is aan het komen dat de trainer een gemeenteraadsteam aan het vormen is waarbij hij een inventarisering aan het maken is van wie wat kan binnen de Haagse gemeenteraad.

Te verwachten is dat het nieuws aangaande de vorming van het sportieve gebeuren wel verder naar buiten zal komen en of bijvoorbeeld ook sterren uit het college of zelfs de burgemeester mee gaan doen.

Daar de gemeenteraadsvergadering van gisteren bijzonder kort was heeft de fractie van de Haagse PvdA een spoedfractievergadering gehouden waarin onder meer ook de digitale Haagse PvdA weg ter sprake kwam en dat men daar zwaar van baalt van hoe het allemaal gaat waarbij men overweegt om iets van een verslag uit een andere stad te publiceren om te laten zien hoe het elders gaat.

Het is algemeen bekend dat Henk Kool van een gedeelte van de digitale weg is weggegaan.

Of men binnen de PvdA fractie de digitale lijn van de fractievoorzitter Henk Kool aangaande zijn weg van een digitale weg gaat volgen is niet helemaal duidelijk maar wel is duidelijk dat Henk Kool zijn lijn van weg bij een digitale weg blijft volgen waardoor Henk Kool zijn bijdrage beperkt blijft tot weg van een gedeelte van de digitale weg daar hij waarschijnlijk wel op een andere gedeelte van de digitale weg actief blijft immers men zegt dat er wel digital verkeer onderling bij de fractieleden van de PvdA aanwezig is waarbij men gebruik maakt van de digitale postbode. Maar of Henk Kool op korte termijn zelfs met de nieuwe bellen en toeters op de vernieuwde digitale weg van de Haagse PvdA gaat verschijnen is door zijn non digitale uitlatingen natuurlijk uitermate onwaarschijnlijk.

Deze week is men bij de Haagse CDA gemeenteraadsfractie zeer tevreden over de digitale vernieuwing die de fractie daar heeft ondergaan waarbij men vanuit die fractiekamer blij is dat het bij hen niet zo een digitale puinhoop is als bij hun collega college fractie van de PvdA.

Vandaag is bericht ontvangen dat het debat van de Haagse gemeenteraadsfracties van GroenLinks en de ChristenUnie/SGP aangaande transferia op zeven juni aanstaande gaat plaatsvinden in de bekende theaterzaal Concordia aan het Hoge Zand.

Ook is vandaag naar buiten gekomen dat op negen juni aanstaande in het Atrium van het Haagse stadhuis een boek gaat worden gepresenteerd waarvan de titel is Het Haagse Portiek.

Het betreft een boek welk is geschreven door Hans Pars. Naast de presentatie van het boek is er dan ook de opening van een fototentoonstelling over portieken in Den Haag van de fotograaf Loek Muntz.