Sunday, July 10, 2005

10 juli 2005

Is er een snaar en welke snaar is dit weekend met zoveel noordzeemuziek in de stad in de wandelgangen van het congresgebouw, en in de omgeving van het congresgebouw, een veel gestelde vraag door het aanstaande vertrek van het festival naar de havenstad. Ook ten aanzien van niet muzikale snaren is veel naar voren gekomen.

Zo was er het bericht dat Haags PvdA gemeenteraadslid Koen Baart met zijn werkzaamheden bij de Eerste Kamer gaat ophouden en dat hij daardoor voor de volgende keer helemaal gemeenteraadslid wil worden waardoor hij graag op een verkiesbare plek op de kandidatenlijst voor PvdA in de Haagse gemeenteraad wil staan.

Bij Rabin Baldewsingh ligt het net iets anders want hij heeft een plek op de kandidatenlijst nodig om wethouder te kunnen worden want hij kent de Haagse afdeling van de PvdA goed genoeg om te weten dat wanneer hij niet op de kandidatenlijst staat om eerste gemeenteraadslid te worden hij niet als wethouder van buiten de lijst zal worden gevraagd om wethouder te worden.

Afgelopen weekend heeft naar voren gebracht dat de kansen en de wensen van de Haagse PvdA voor een toekomstig wethouderschap van kunst en cultuur in plaats van de VVD zeer groot zijn en dat daardoor Rabin Baldewsingh eigenlijk niet hoeft te gaan voor het lijsttrekkerschap van de Haagse PvdA en dat daardoor het een beetje zal gaan tussen Henk Kool Pierre Heijnen en Marnix Norder waarbij dan de vraag een beetje gaat zijn of de lijsttrekker dan de politiek aanvoerder gaat wezen vanuit het college zoals het thans bij Pierre Heijnen het geval is of dat dan het politiek aanvoerderschap een aangelegenheid van de fractie is.

Dit weekend heeft ook naar voren gebracht dat iets wat Niek Rozenburg als Haags GroenLinksgemeenteraadslid enige tijd geleden naar voren heeft gebracht toch wel diepe indruk op de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie heeft gemaakt.

Enige tijd geleden had Niek Rozenburg naar voren gebracht diep teleurgesteld te zijn in de houding van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie en dat deze fractie alle geloofwaardigheid op milieugebied had verkeken en was en is verwoorden tot een ordinaire opportunistische autopartij. In dit weekend is naar voren gekomen dat de Haagse PvdAfractie hard wil gaan werken om het geschetste beeld te vervangen en daarbij meer aansluiting te willen zoeken bij de nieuwe milieuorganisatie van de oud fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie van de Haagse deezesenzestig.

Vandaag is er bij de metz tennisvelden een finale tussen twee tennissers en ook een finale tussen vier tennissers.