Thursday, July 07, 2005

7 juli 2005

Gisteren heeft Anne Mulder, als Haags VVDgemeenteraadslid, naar voren gebracht op digitaal gebied een tijdelijke variant van Henk Kool te willen wezen want hij heeft laten weten tot na de zomer ook niets meer digitaals te willen doen waardoor er van Anne Mulder op digitaal gebied pas weer na de zomer te vernemen is.

In digitale activiteit is waarneembaar dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie digitale activiteiten aan het maken is. Van de fractievoorzitter van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie zelf is in digitaalheid ,net zoals bij de fractievoorzitters van de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD en PvdA, niets te vernemen.

Van Ton Lutter is het laatste digitale bericht ergens vele dagen geleden aangaande de oprichting van iets waar hij bestuurslid van is geworden en Wil Vonk haalt uit naar de journalisten van de Haagsche Courant die volgens haar hebben geschreven over een koningsdrama binnen de Haagse CDA.

Misschien had Wil Vonk in de Haagsche Courant liever willen lezen over het koningsdrama rondom het gegeven dat Michel Santbergen ook de puinruimer van Adri Hartman als de fractievoorzitter van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is, dit daar zeer velen in de Haagse CDA zich nog kunnen herinneren dat CDA raadsleden Joost van de Poll en Titia Lont de Haagse CDAgemeenteraadsfractie hebben verlaten vanwege Adri Hartman.

Wie weet had Wil Vonk misschien ook liever in de Haagsche Courant willen lezen over de positie van de beleidsmedewerker in de CDAfractiekamer welk in feite een dagelijkse verlengstuk van de Hartmanlijn binnen de CDAgemeenteraadsfractie is.

De reactie van Wil Vonk is ook niet goed in inhoud want zij heeft het over de twee journalisten Maarten Brakema en Axel Veldhuijzen terwijl het bewuste achtergrondartikel is geschreven door een enkele journalist,Axel Veldhuijzen, en niet Maarten Brakema en Axel Veldhuijzen zoals Wil Vonk naar voren brengt.

Daarnaast is ook duidelijk dat Wil Vonk niet het verschil weet tussen een achtergrond artikel en bijvoorbeeld een opnieartikel want het artikel over het koningsdrama was een achtergrondartikel en een kenmerk van een achtergrondartikel is dat het een achtergrond laat zien en dat heeft men bij de Haagsche Courant gedaan en daar is Wil Vonk boos over. Daarvoor was Wil Vonk ook al boos op het Wierings CDAorakel en sprak zij over Titia Lont en een bij haar aanwezig kort lontje. Digitaal is waarneembaar dat bij Wil Vonk weinig nodig is om haar een reactie op een CDA artikel in de Haagsche Courant te laten geven.

Op zich hoeft het niet onlogisch te zijn dat Wil Vonk door wellicht een gebrek aan inhoudelijkheden zij door haar kritiek op de Haagsche Courant en Titia Lont voor een afleiding aan het zorgen is omdat binnen de Haagse gemeenteraad Wil Vonk bekend begint te staan als een glimlachvariant van wethouder Jetta Klijnsma en een soort Jan Schuller van wie bekend is dat als de PvdAgemeenteraadsfractie geen gelijk heeft zij Jan Schuller inzetten om net te doen alsof ze gelijk hebben.

In ieder geval is het heel anders aan het gaan dan Ton Lutter had gedacht toen hij enkele weken geleden kenbaar maakte dat de Haagse CDA ging werken aan een verovering van plek in de Haagsche Courant.

Bij de avondverkiezingen van de Haagse PvdA is ook wel een flexibiliteit waarneembaar want de aanmelding van kandidaten was gesloten maar volgens Marko Fehres, de bekende beleidsmedewerker in de Haagse PvdA fractiekamer, kunnen zich toch nog kandidaten aanmelden en heeft hij laten weten Haagsche Courant journalist Victor Schildkamp te hebben gebeld om te melden dat hij als journalist volgens Marko Fehres een waardeloos artikel over zijn onderwerp had geschreven. Kortom vandaag kan een beetje worden gezien dat als dingen in de Haagsche Courant staan die men in en bij de gemeenteraad niet leuk aan het vinden is men aan het bellen slaat dat het niet leuk is.

Vlak voordat Henk Kool de aankondiging heeft gemaakt dat hij niet meer digitaal ging doen was hij digitaal aangaande een winkelcentrum dingen naar voren aan het brengen maar toen maakte hij melding dat hij digitaal ging ophouden en kon hij niet verder met digitale meldingen aangaande het winkelcentrum.

Recentelijk is ook in sprekende vorm het onderwerp van het winkelcentrum door zijn fractiegenote Tinneke van Nimwegen overgenomen waardoor plotseling Henk Kool niet meer over het winkelcentrum in de media was te zien maar Tinneke van Nimwegen.

Vandaag heeft wethouder Bruno Bruins de opening van de nieuwe tramhalte van Ternoot verricht en vanavond zijn er de prijsuitreikingen bij het jaarlijkse, in het Westbroekpark plaatsvindende, Rozenconcours.