Friday, July 08, 2005

8 juli 2005

In Den Haag zijn er drie soorten van milieuorganisaties er is het Haags Milieucentrum ,de gemeentelijke milieuorganisatie en de nieuwe organisatie van de oud recentelijke fractievoorzitter van de Haagse deezesenzestiggemeenteraadsfractie.

Het hoeft niet verbazingwekkend te zijn dat wellicht op een gegeven moment vanuit de Haagse gemeenteraad naar voren gaat komen dat er een situatie vanuit samenwerking tot fusie gaat komen.

Wellicht zal de suggestie mogelijk komen vanuit de huidige Haagse deezesenzestiggemeenteraadsfractie want daar hebben twee van de drie raadsleden elkaar uitgedaagd voor het lijsttrekkerschap bij de volgende raadsverkiezingen waarbij te constateren valt dat de mannelijke uitdager een grote achterstand heeft op de vrouwelijke uitdager, en huidig fractievoorzitter, want bij de Haagse deezesenzestig is er een grote vrouwelijke traditie van onder meer vrouwen die gemeenteraadslid zijn geweest voor de Haagse deezesenzestig zoals van Gelderblom, Heerwaarden en Overhoff welk thans huidig directeur is van theaterzaal Dilligentia.

Het is voor de Haagse deezesenzestiggemeenteraadsfractie te hopen dat men elkaar in de fractie niet gaat proberen over te profileren.

Gisteren is naar voren gekomen dat er inderdaad een moment bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is geweest dat de fractievoorzitter Hartman door Titia Lont nog voor rat is uitgemaakt waardoor inderdaad wellicht de Haagsche Courant in het achtergrondartikel over het koningsdrama bij de Haagse CDA nog mild is geweest want had de CDAfractie geen steun gegeven aan de plannen van wethouder Klijnsma had er een heel ander welzijnsmodel in Den Haag kunnen zijn geweest maar de fractie heeft de keuze gemaakt om de PvdA wethouder welzijn op een negatieve manier vanuit wantrouwen aan zich te binden.

De beweging van het CDA om de PvdA wethouder, zoals men dat in jargontaal uitspreekt, in de tang te hebben begon met de zogeheten nota van Driel welk eigenlijk een nota was van de heren Simon van Driel van de PvdA en Biesheuvel van het CDA.

Om maar net te doen alsof de PvdA de leiding in de nota had heeft men gekozen voor de naam van de nota van Driel in plaats van Biesheuvel maar de vormgever van de nota was het CDA middels de heer Biesheuvel.

Daarna met de situatie van Ondernemend Welzijn had de wethouder bij een motie van afkeuring van de deezesenzestiggemeenteraadsfractie slechts de steun van de collegepartijen VVD-Pvda-CDA.

Aangaande de komst van voorzieningen in de Schilderswijk en Stationsbuurt maakt Wil Vonk melding dat ze eigenlijk tegen was maar toch voor werd en dat eigenlijk binnen de zevenpersoonsfractie, van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie, drie van de zeven tegen waren maar door de druk van Adri Hartman en de beleidsmedewerker men toch voor ging zijn met uitzondering van Titia Lont.

Kortom daar waar Wil Vonk vanuit de CDAfractie een belangrijke maatschappelijke welzijnsbijdrage had kunnen hebben geleverd kiest zij ervoor om voor afleiding van werkelijkheid te zorgen door af te geven op journalisten van de Haagsche Courant die een inkijk in de Haagse CDAkeuken hebben gegeven.

In de tijden van Piet Vink, Adri Duivesteijn,Gerard van Otterloo en Constant Martini stonden de gemeenteraadsfracties van de Haagse PvdA bekend als progressieve fracties.

Naar men zegt heeft de overdracht van progressief naar niet progressief plaatsgevonden toen oud PvdA gemeenteraadslid Rob van Putten binnen zijn fractie het woordvoerderschap aangaande een beroemd kraakpand moest overdragen aan zijn toenmalig fractiegenoot Pierre Heijnen. Sinds dat moment heeft volgens velen de Haagse PvdA zich niet meer kunnen ontwikkelen als een progressieve beweging maar is men teruggevallen in wat men omschrijft als regentesk.

Wellicht is tot relatie van een terugwinnen van progressiviteit ook verklaarbaar waarom de Haagse PvdA steeds meer aan het bewegen is richting kunst en cultuurwethouderschap welk nu nog van de Haagse VVD is waarbij dan bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie te verwachten is dat Rabin Baldewsingh daarvoor hele grote kansen heeft om de opvolger van VVDwethouder van Dijk te worden.

Vanuit het gebrek aan progressiviteit is het niet vreemd dat de Haagse PvdA op zoek is naar een aansluiting bij het avond uitgaansleven in Den Haag waarbij men het dan niet zoekt in het uitgaan in subcultuurvorm maar in een vorm van regulier uitgaan waardoor het kan gaan ontstaan dat er in de keuze van een nachtelijke burgemeester er de situatie kan ontstaan van het er zijn van een formele en een informele burgemeester voor de uren tussen het einde en het begin van de dag.

Bij de digitale snelweg van de Haagse PVdA is men volop intern aan het spreken over hoe het gaat of niet gaat. Daar het intern is blijft het voor het moment extern niet waarneembaar hoe men intern aan het spreken is over de ontstane situatie of non digitale situatie bij de Haagse PvdA.

Wel is waarneembaar dat wat daar door iemand werd geplaatst aangaande de Haagse PvdA activiteit rond de gekozen burgemeester voor de andere kant van de dag gewoon is weggehaald.

Bij het internationale rozenconcours welk in het Westbroekpark heeft plaatsgevonden zijn diverse rozen in de prijzen gevallen waarbij de roos Rhapsody in blue de eerste geurprijs heeft gewonnen en Aprikola als abrikooskleurige trosroos won de eerste prijs van de gouden roos.