Saturday, July 09, 2005

9 juli 2005

Er net zijn en toch alweer voor een tijdje weggaan is waarneembaar bij de Haagse digitale CDA afdeling van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Zo kan het ontstaan dat binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie mevr Doll heeft aangekondigd na de zomer digitaal verder te gaan waardoor het bij de Haagse digitale fractie van het CDA een beetje is van Wil Vonk voorop met daarachter de heer Kaland en en mevrouw Doll, als tussennummer is er Ton Lutter, dan mevrouw Homan en achteraan de heren Hartman en Swipersad.

Het is spijtig te constateren dat bij de Haagse PvdA zelfs op digitale wijze men een bestuurlijke arrogantie aan het laten zien is door al weken geen melding te maken dat er een zware interne discussie aan de gang is van hoe het digitaal wel of niet moet , maar ook dat men oneigenlijke argumenten naar voren brengt waarom een bericht aangaande een kritisch punt heeft weggehaald want waar men bij de Haagse PvdA niet op zit te wachten is discussie over hun initiatief over de gekozen nachtburgemeester en de schijnwekkende indrukken die men daar bij gebruikt.

Zo had in de Haagsche Courant gestaan dat Esther Langendam fotografe is wat ze misschien ook wel een beetje is maar haar hoofdactiviteit is fractieassistente in de fractiekamer van de Haagse PvdA.

In de Haagsche Courant was ook de lezen dat Marko Fehres iets zelfstandigs is met een bureau of zo terwijl velen toch weten dat hij beleidsmedewerker in de fractiekamer van de Haags PvdA is en voormalig bestuurslid en daarnaast nog ook gemeenteraadslidkandidaat.

Wanneer men daarbij nog bijneemt dat Henk Kool ook in de jury zit met ondermeer Sander Dekker en Esther Langendam dan heeft men wellicht geen weerskundige nodig om te weten uit welke hoek de wind waait.

Zo heeft het weghalen van het bericht rondom de nachtburgemeester bij de Haagse digitale PvdA er mee te maken dat gisteren in de Pvda fractiekamer Esther Langendam en Marko Fehres wisten te melden dat het bericht was weggehaald omdat het bericht al te lezen was bij een andere Haagse digitale organisatie en dat men had gelezen dat daar niet reacties waren gekomen zoals Esther en Marko hadden gehoopt en gedacht en ook dat men bij de Haagse PvdA fractiekamer vanuit eigen PvdAkringen kritiek begint te krijgen op de hele gedoe rondom de nachtburgemeester die er eigenlijk niet hoeft te komen omdat Den Haag al een nachtburgemeester kent.

Marko Fehers heeft wel een heel bloemrijk vocabulaire want de mensen met kritiek op zijn activiteit noemt hij azijnzeikers en eikelbijters.

Zo kwam ook naar voren dat hij had gebeld met Haagsche Courant journalist Victor Schildkamp om te vragen hoe het kwam dat Victor Schildkamp als journalist geen aandacht had besteed aan hoe het vorige week zaterdagavond met de presentatie van de kandidaten was gegaan en dat hij als journalist er zelfs geeneens bij was om zelf te kijken maar dat hij wel later de bestaande nachtburgemeester had gebeld.

Marko Fehres was ook boos omdat Victor Schildkamp naar voren had gebracht dat hij er niet was geweest omdat hij op die zaterdagavond van zijn vriendin thuis moest blijven, daar was Marko Fehres helemaal boos over dat een journalist voor hem geen verhaal kon maken omdat de journalist van zijn vriendin zaterdagavond moest thuisblijven.

Gisteren is naar voren gekomen dat binnen de Haagse gemeenteraadsfractie van deezesenzestig eerst bekend was dat de huidige fractievoorzitter graag de volgende lijsttrekster wil wezen maar dat binnen de fractie iemand zich ook kandidaat heeft gesteld voor het lijsttrekkerschap maar dat in feite het niet een kandidatuur is om het lijsttrekkerschap maar om een profilering om de tweede plek in de wacht te slepen.

Middels de wedstrijd tussen de beoogde lijstrekker, in de persoon van de huidige fractievoorzitter, en de andere persoon in de fractie weet de andere persoon ook wel wie de meeste kansen op het lijsttrekkerschap heeft en dat is zoals de uitdager zelf ook weet de huidige fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van deezesenzestig maar is zijn gedachte dat welicht door zijn uitdaging er grote kansen zijn voor een tweede plek.

Bij de Haagse GroenLinks Den Haag ligt volgens velen de uitdaging groter en is het een uitdaging om de eerste plek en niet om middels de eerste plek op de tweede plek te komen.

Naar men zegt is daar de huidige fractievoorzitter Bert van Alphen van plan zich de tegenover zijn uitdager te kandidateren voor het lijsttrekkerschap waarbij ,mocht dat het geval zijn, wellicht men toch gaat wegen of zijn niet digitale participatie een weegbare toetsteen is.

Mocht dat zo zijn dan is dat uiteraard iets waar men niet tevreden over kan zijn want bij Bert van Alphen draaide zijn digitale participatie toch veel om het belachelijk maken van VVD raadslid Ruud Reijn omdat deze veel met zijn vrouw overal naar toe gaat wat dan bij Bert van Alphen de reactie opriep daar heb je De Reintjes weer, dit dédain spreekt natuurlijk niet voor Bert van Alphen want of hij het allemaal zo goed heeft gedaan is ook maar de vraag. Naar men zegt binnen de Haagse GroenLinks was zijn optreden niet veel sprekends en erg flets.

Bij de Haagse Stadspartij is er deze week het gesprek geweest tussen de fractie en de Haagse Onafhankelijke Ouderen Partij want die hadden graag met de Haagse Stadpartij graag een samenwerking willen hebben op het gebied van het samen maken van een kandidatenlijst zoals bijvoorbeeld bij de ChristenUnie/SGP waarbij dan de eerste plaats gaat naar de SGP de tweede naar de ChristenUnie en de derde naar de SGP en verder op deze manier. Het verschil zit erin dat dan bij de Haagse Onafhankelijke Ouderen Partij men had toegestaan dat de Haagse Stadspartij de oneven plaatsen, waaronder de eerste, zou innemen en zij de even plaatsen.

Deze opzet is niet doorgegaan en in feite zijn volgens de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij de gesprekken niet verder gekomen dan dezelfde gesprekken vier jaar gelden waardoor een conclusie kan worden getrokken dat wat de Haagse Onafhankelijke Ouderen Partij had gehoopt niet realiseerbaar is geworden.