Monday, July 11, 2005

11 juli 2005

Gisteren en vandaag was er in de fractiewandelgangen veel te vernemen dat men van mening is dat, omdat het wellicht toch voor een wel of niet voorlopig laatste maal was, het organisatorisch duidelijk waarneembaar was dat men minder aspecten van organisatie dan voorheen heeft toegepast omdat men toch naar de havenstad aan het vertrekken is gegaan.

Vandaag is berichtgeving ontvangen dat de CDA commissievoorzitter van de gemeenteraadscommissie welzijn op bezoek gaat in de buurt van de onlangs geopende voorziening in de Stationsbuurt waarbij het niet geheel duidelijk is of ze daar als commissievoorzitter namens de hele commissie naar toe gaat of dat ze dat namens haar fractie gaat doen, bij het laatste is het dan ook merkwaardig want binnen haar fractie is haar collega Doll woordvoerder van de aangelegenheid waar het bezoek over gaat. Hopelijk doet de commissievoorzitter binnen de commissie, wanneer de commissie welzijn weer in vergadering is, verslag van het bezoek zodat de commissie geinformeerd kan worden over het bezoek welk ze gaat ondernemen.

Enige tijd geleden zijn de steden Maasland en Schipluiden door een samenwerking samen een stad geworden met de naam Midden-Delfland.

Voor de herfst gaat Midden- Delfland een symposium organiseren aangaande samenwerking met andere steden waarbij ook Den Haag, vanwege het structuurplan van wethouder Norder, gaat worden uitgenodigd.

Bij het plan van wethouder Norder is Midden-Delfland geïnteresseerd in de impact van externe projecten en versterking van het gebied van Midden-Delfland.

Naast het nieuws dat bij de Haagse CDA naast Michel Santbergen een ander kandidaat lijsttrekker is gekomen is bij de Haagse VVD te vernemen dat daar zeer wellicht Bruno Bruins lijsttrekker gaat worden waarbij dan bij de VVD het een uitgangspunt blijft dat de politiek aanvoerderschap bij het college aanwezig is en niet bij de fractie.