Tuesday, July 12, 2005

12 juli 2005

In de Haagse gemeenteraad kan de vraag zijn of een bepaalde mate van doofheid vanuit de gemeenteraad naar samenleving van tijdelijke aard is of een blijvende doofheid is geworden want het is vraagbaar of de gemeenteraad meer uitsluitend-exclusief in samenleving is dan inclusief samenleving.

Het college heeft melding gemaakt dat Den Haag een wereldstad aan zee is en gaat worden waarbij de vraag is of in een wereldstad er voorstand en achterstand kan zijn waarbij de ene wijk of buurt zeer veel verschillend is van de andere.

De Haagse PvdA heeft zeer duidelijk gemaakt dat hun keuze niet meer voor de wijk of de buurt is maar een keuze voor de stad maar bij de keuze van hun inzet voor een wereldstad aan zee lijkt het wel of men ook de bedoeling heeft om aan een wereldstad aan zee te werken waarbij men vergeet dat er in Den Haag meer stad is wat niet aan zee ligt dan stad aan zee.

Enige tijd geleden was er bespreking over de noodzaak van schone lucht waarbij de Haagse VVD inbreng kwam van Jerimi van Laar maar uiteindelijk was zijn inbreng, volgens velen bij de werkbespreking, erg teleurstellend.

In het begin hield hij zijn betoog klein en best enerverend. Daarna had hij plotseling niets meer te melden en werd zijn betoog leeg en slaapverwekkend. Daarnaast raakten veel gemeenteraadsleden met name van GroenLinks en de PvdA mateloos geïrriteerd door zijn aandacht voor de verdediging van zijn wethouder Bruno Bruins. Volgens anderen was zijn inbreng niet buitenproportioneel sterk of zwak maar gewoon.

In relatie tot schone lucht heeft het Hoogheemraadschap van Delfland in de buurt van Den Haag vijf nieuwe fietsroutes in de natuur ontwikkeld en zijn vanuit landelijke overheid meer middelen gekomen om te komen tot meer fietsenstallingen in steden. Daarbij is ook naar voren gekomen dat in steden de manier waarop gemeenten fietsen weghalen ,die niet geplaatst zijn in een fietsenstalling of in een fietsparkeergelegenheid, niet helemaal deugdelijk is.

Toen Rabin Baldewsingh dit jaar in een commissievergadering naar voren bracht dat wat hem betreft het noordzeejazzfestival na volgend jaar niet meer terug hoeft te komen naar Den Haag had hij wellicht niet gedacht dat na afgelopen weekend het wel heel erg duidelijk is dat de organisatie van het festival niet de behoefte heeft om naar Den Haag terug te keren en dat toen oud wethouder Engering van de VVD van alles mogelijk ging maken het te laat was.

Enige tijd geleden werd er in de Haagse gemeenteraad aan de burgemeester gevraagd hoe het ging met het project van burgemeesters tegen atoomwapens. In het atrium van het Haagse stadhuis aan de zijde van het centraal station is een expositie te zien waarbij naar voren komt hoe het gaat met de campagne van burgemeesters voor vrede en tegen atoomwapens. De oorsprong van burgemeesters voor vrede gaat terug tot negentientachtig waarbij dan twee jaar later burgemeesters voor vrede is ontstaan.